Home Verzekeringslink, dé link naar verzekeringen en uw verzekeringszaken.

... pensioen-link : alles over pensioen en pensioen gerelateerde zaken!

Home | Contact

 

Hèt pensioen informatiepunt

van Nederland

Pensioenoverzicht werkgever: jaarlijks dient u een deugdelijk overzicht te krijgen van opgebouwde pensioenrechten

Pensioenoverzicht

Jaarlijks dient u van uw pensioenfonds of pensioenuitvoerder (afgesloten via de werkgever) een duidelijk overzicht te krijgen van uw pensioenrechten. Niet alle overzichten zijn even duidelijk. Niet alle pensioenfondsen en verzekeraars werken volgens het UPO overzicht (Uniform Pensioen Overzicht), maar de afgelopen jaren is de informatievoorziening rond uw pensioen aanmerkelijk verbeterd. 

Sinds 2011 kunt u uw pensioenaanspraken ook op internet raadplegen via de site: www.mijnpensioenoverzicht.nl. De pensioenfondsen, SVB en verzekeraars hebben alle informatie samengebracht. Hoewel het systeem hier en daar nog wat foutjes bevat(te) is het een goede aanzet. Voor complexere situatie is het systeem niet juist (bijvoorbeeld mensen in het buitenland). Met behulp van uw DigiD kunt u inloggen op de site. Wij verwachten dat er nog wel wat gesleuteld zal worden, maar wij juichen het systeem toe.

Neem gerust eens een kijkje en vergelijk de gegevens die u van uw pensioenfonds of pensioenverzekeraar rechtstreeks heeft verkregen.

Pensioenoverzicht werkgever
Pensioenregister